• Home
 • Mail
 • Sitemap
Doneren? ABNAMRO 457513764

Share

Coming Home

Van "Children Village" naar de zorgcentra en andere gezinswooneenheden


Morning Tears heeft zich tot nu toe veel gericht op de bescherming van de zorg centra en de zorg voor kinderen. Ze heten "Children Village" (het dorp van de kinderen). Sociologen verwijzen naar ons werk als dat van een instelling.Op basis van de huidige kennis omtrent pleegzorg is het aan te raden dat het kind in een pleeggezin woont, welke veel meer mogelijkheden biedt voor ontwikkeling. Het maakt het ook mogelijk om meer individuele aandacht te geven. Er zijn op deze manier meer kansen voor de kinderen om hun eigen vaardigheden te ontwikkelen in het dagelijks leven en als onderdeel van de samenleving.

 

Echter, een pleeggezin is niet geschikt voor kinderen van gevangenen of van wie de ouders zijn geëxecuteerd. Onze kinderen hebben ernstige trauma's en hebben te maken met de vooroordelen van de maatschappij. Geïntegreerd in bestaande families kan een vitaal aspect van hun welzijn over het hoofd worden gezien. Daarom heeft Morning Tears gekozen te gaan werken met een variant van pleegzorg: "home-based" zorg.
 

 

Tot voor kort, maakten beleid en wetgeving in China het onmogelijk om te geloven in de kleine flats met begeleiding van buitenaf. Nu hebben de Chinese autoriteiten hun beleid aangepast dat het mogelijk maakt om onderdak en de verzorging van kinderen zonder ouders op ons te nemen. Morning Tears biedt nu de mogelijkheid om de zorg en begeleiding aan kinderen te verbeteren.


Morning Tears wil de kinderen niet integreren in al bestaande families. In plaats daarvan, wonen ze samen in familie-eenheden van 4-8 kinderen en een of twee begeleiders, die afhankelijk zijn van een Zorg Centrum (Help or Care Center).
 

Zorg centra


Alle huishoudens zijn aangesloten op een steunpunt voor kinderen.

Het steunpunt is waar ze de eerste psychologische en medische hulp aan kinderen geven. Daar is ook de coördinatie en de voorbereiding van begeleiders en maatschappelijk werkers.
Het steunpunt werkt nauw samen met ziekenhuizen en gevangenissen.

De belangrijkste functies zijn:

 • Om tijdelijk onderdak te bieden bij de toelating van kinderen van gedetineerden en ervoor zorgen dat hun basisbehoeften zoals voedsel en kleding, zijn gedekt.
 • Verstrekken van de noodzakelijke medische zorg aan kinderen vanaf het begin en tijdens hun verblijf in het project, in een kleine medische ruimte in samenwerking met het ziekenhuis. Met bijzondere aandacht voor de gevolgen van misbruik of nalatigheid van de ouders.
 • Het verstrekken van psychologische hulp om hun trauma te overwinnen en hun gevoel van eigenwaarde te versterken. De sleutels tot dit zijn:
- Versterking van de interactie met gespecialiseerde zorgverleners.
- Versterking van de hulp van de groep: kinderen helpen andere kinderen, zowel formeel als informeel. Er zijn steungroepen om positieve gevoelens en ervaringen te delen door middel van spel en expressie.
- Door de westerse psychologie en de traditionele Chinese geneeskunde goed te combineren, kan deze worden gebruikt tijdens intensieve begeleiding in geval van acute crisissituaties. Ook wordt er beeldende therapie gebruikt, die de kinderen kan helpen ter ondersteuning van hun creatieve expressie: tekenen, dans, theater ...
 - Ook de voordelen van sport op emotionele en psychische gezondheid zijn al ruimschoots aangetoond.
 • Het coördineren van bezoeken aan gevangenissen.

  - Het organiseren van minimaal drie of vier jaarlijkse bezoeken aan ouders in de gevangenis.
  
- Kinderen zijn zeer enthousiast over deze bezoeken. Ze geven zelfgemaakte tekeningen, schilderijen en/of geschenken aan de vader of moeder. Morning Tears heeft gezorgd dat in de meeste gevallen, kinderen kunnen een uur met hun vader of moeder blijven en in sommige gevallen is fysiek contact mogelijk. (Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vroeger, toen maar twee bezoeken van niet meer dan 15 minuten per bezoek per jaar mogelijk waren, van achter een raam of staven).

  - Het organiseren van een zo lang mogelijk afscheidsbezoek aan de ouder die de doodstraf krijgt. Afhankelijk van de situatie van het kind. Onze ervaring heeft aangetoond dat deze manier zeer gunstig is voor het genezingsproces van het trauma bij het kind.
 • Om de tussenpersoon te zijn voor samenwerking met externe dienstverleners, aangezien er een aantal diensten zijn die onze organisatie niet kan bieden. Bijvoorbeeld, steun in het herstel van ernstig seksueel misbruik.


Familie eenheden

In huishoudens maakt een groep kinderen zich klaar om het Zorgcentrum te verlaten.Leven in het huishouden zal helpen om op een speciale manier de basisprincipes van persoonlijke groei en integratie van de kinderen in de samenleving te bewerkstelligen.

Enkele voorbeelden van factoren die het leven gemakkelijker maken in familie-eenheden:

 • Contacten met familie en vrienden: Als het kind dit wenst, kunnen de zorgverleners/maatschappelijk werkers van het project het contact met vrienden en familie begeleiden (bezoeken, telefoontjes, brieven, enz.). Dit vergemakkelijkt de communicatie.
 • Verjaardag: Vaak hebben wij geen gegevens over de geboortedatum van kinderen. Tijdens de intake wijzen we ze toe aan een verjaardag en vieren we deze elk jaar. Dit draagt veel bij aan het gevoel van eigenwaarde en om psychologische weerbaarheid van deze kinderen te verbeteren.
 • Maatschappelijk werkers stellen een werkprogramma vast ter verbetering van de administratieve toestand en de problemen met de registratie van minderjarigen.
 • Kinderen leren om vertrouwd te raken met het gebruik van geld. Eerst met een klein bedrag en het doen van aankopen voor het huishouden, later iets kleins voor hen zelf.
 • Leer het huishouden doen, door samenwerking in de familie-eenheden, zoals het uitpakken van de boodschappen.
 • Door kinderen deel te laten nemen aan sociale activiteiten en zo te integreren in de samenleving. Door het bezoek aan parken en bibliotheken, en ze te laten genieten van korte trips en vakanties.
 • Naar school gaan, net als ieder ander kind. Verzorgers van de familie-eenheden begeleiden hen in de uitoefening van hun taken, en door hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken.
 • Kinderen hebben mogelijkheden en worden aangemoedigd om hun hobby's te blijven uitoefenen, of een nieuwe te beginnen.
 • Kortom, de kinderen van Morning Tears hebben op deze manier een thuis. Een ruimte waar ze hun dromen kunnen koesteren en hun frustraties verzachten en waar de zekerheid en veiligheid, die nodig is om het vertrouwen in anderen en in zichzelf te herstellen, is te vinden.

Locatie: provincie Henan

Waarom de provincie Henan?

 

Morning Tears heeft een overeenkomst getekend met het Civil Affairs Bureau van de provincie Henan om een programma te helpen uitvoeren voor de kinderen van veroordeelden in de provinciale hoofdstad, Zhenzhou.

Henan is gelegen in het hart van China. Zhenzhou wordt beschouwd als een van de verkeersknooppunten van China. Het heeft een hoge snelheidstrein die je in zes uur naar Peking brengt, en een snelweg die dit in zeven uur mogelijk maakt. Ook hebben ze zeer goede banden met andere provincies van China.Henan is de tweede provincie in China met een meer vrouwelijke bevolking in de gevangenis. Er zijn 6.000 vrouwelijke gevangenen verspreid over drie gevangenissen. Naar schatting zijn er 5.000 kinderen van veroordeelden die dakloos zijn. Morning Tears is niet van plan om de verantwoordelijkheid te nemen voor de zorg van deze kinderen. In plaats daarvan heeft Morning Tears het voor elkaar gekregen een pilot te starten dat moet dienen als een voorbeeld voor de overheid om dit plan te volgen in andere provincies van China.We hebben dit project in Zhenzhou, omdat hier het nationale trainingscentrum van de Chinese regering is, voor de mensen die zorg aan kinderen verlenen. Zo kunnen we ons project uitvoeren in samenwerking met hen.

 

Design huishoudens.

De huishoudens zijn verdeeld in een gebouw met twee verdiepingen van 225m2 elk, elk verdeeld in vier appartementen met twee verdiepingen van elk 56m2.

 Elk huis is samengesteld uit:


Begane grond:

 • Keuken - eetkamer.
 • Woonkamer en studie
 • Toiletten onder elk van de twee trappen.


Eerste verdieping:

Kamer voor 2 zorgverleners, voorzien van een toilet, een bureau en bergruimte.
Twee kinderkamers voor maximaal 4 kinderen, elk uitgerust met stapelbedden, toilet, bureau en bergruimte.

Overzicht:

 

 
© 2015 Morning Tears